films
atelier
winkel
info
opleiding
		
		2009 - 2012	Nederlandse Film en Televisie Academie: Master Film (cum laude)
2006 - 2007 Binger Filmlab Amsterdam: Writers' coaching programme
1999 - 2004 Rietveld Academie, Amsterdam: Vorheen Audiovisueel BFA
1996 - 1999 Dansacademie Arnhem, Hogeschool voor de kunsten Arnhem: Uitvoerend theaterdans
1995 - 1996 Balletakademie Köln, Hochschule für Musik Köln: vooropleiding dans
1987 - 1996 Abtei Gymnasium Brauweiler, Abitur 1996
filmografie
		
		2012		Afscheid van Han  11 min, 16mm / DCP, Nederland
2012 Elegie 6,5 min, 35mm, Nederland
2008 Waiting for Ralf 14,4 min, S-16 naar digitale video, Nederland
2005 Drop 5 min, 16mm, Duitsland (productie: FH Dortmund
2004 Harry's Première 13 min, 35mm, Nederland
2004 Gelato al Limon 3,5 min, 16mm, Nederland
2004 Die Roten Schuhe 5 min, 16mm, Nederland
2003 plafondschildering loop
stipendia en subsidies
		
		2015		Nederlands Filmfonds: realiseringsbijdrage voor Zachte Krachten
2012 Nederlands Filmfonds: bijdrage scenario-ontwikkeling voor Zachte Krachten
2009 Nederlands Fonds voor de Film: afwerkingsbijdrage voor Elegie
2007 Nederlands Fonds voor de Film: bijdrage scenario-ontwikkeling voor Elegie
2007 Nederlands Fonds voor de Film: afwerkingsbijdrage Waiting for Ralf
2007 Nederlands Fonds voor de Film: bijdrage praktijkstudie voor European Films Crossing Borders, Berlin
2006 Nederlands Fonds voor de Film: bijdrage praktijkstudie voor ECAFIC (Sorbonne,/INA Paris)
2006 Nederlands Fonds voor de Film: bijdrage scenario-ontwikkeling voor FEUERZANGE RELOADED
2006 Nederlands Fonds voor de Film: realiseringsbijdrage voor Waiting for Ralf
2006 Nederlands Fonds voor de Film: bijdrage scenario-ontwikkeling voor Waiting for Ralf
2005 Nederlands Fonds voor de Film: bijdrage scenario-ontwikkeling voor FEUERZANGE RELOADED
vakgerelateerde trainingen en stages (selectie)
		
		2011 		Eye Film Instituut Nederland: stage filmprojectie analoge en digitale film
2007 European Films Crossing Borders, Berlin
2006 ECAFIC European Certificate in Audiovisual Financing and Commercialization, Sorbonne / INA
2005 Berlinale Talent Campus
2004 Filmbank: stage distributie experimentele film